- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ואנונו נ' דקלה - חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
39083-07-10
1.8.2012 |
|
בפני : אחסאן כנעאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מרדכי ואנונו |
: דקלה - חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשה למתן צו גילוי ועיון במסמכים ספציפיים אשר הגיש התובע כנגד הנתבעת. בנוסף מבקש התובע כי ינתן צו תשובות לשאלון שנשלח לנתבעת.
אין חולק בין הצדדים כי התובע רכש פוליסת בריאות ותביעתו כנגד הנתבעת נסמכת על פוליסה זו לאחר שעבר אירוע לבבי.
בכתב התביעה העלה התובע טענה כי החתמתו על קבלה לביטוח נעשתה בצורה ישירה (בהתכתבות) כאשר לא הוסבר לו היקף תחולת הפוליסה והחריגים לה ועל כן סבר כי הפוליסה מכסה בפני כל סיכון ללא יוצא מהכלל.
הנתבעת הגישה כתב הגנה ובו טענה כי האירוע אינו מכוסה.
התובע ניצל את זכותו להגיש כתב תשובה בו טען כי קיים קשר בין קופת חולים כללית לבין הנתבעת (קופת חולים מחזיקה חלק ממניות הנתבעת) ועל כן פרטיו הושגו משם שלא כדין. עוד טען התובע במסגרת כתב התשובה כי בשל קשר זה ובשל השגת מידע שלא כדין חבה הנתבעת בחובות מיוחדות כלפי התובע. עוד הוסיף התובע במסגרת כתב התשובה כי אחת החובות היא בירור תביעתו של התובע בצורה מהירה דבר שלא נעשה בעניינו.
כעת מבקש התובע עיון ספציפי בכל המסמכים שהוחלפו בין הנתבעת וקופת חולים כללית בעניינו ובכלל. התובע עותר לעיון במסמכים אשר נערכו בעת הצטרפותו לביטוח. עוד מבקש התובע כי הנתבעת תשיב לשתי שאלות הנוגעות לאותו קשר נטען.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתשובה ובתגובה לתשובה הנני סבור כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי ביותר כפי שאפרט להלן.
לטעמי התובע כלל בכתב התשובה טענות שאינו רשאי על פי דין להעלותן ואף למעלה מכך אינן רלוונטיות לצורך הכרעה במחלוקות המתעוררות בתיק זה ולכן דרישתו לקבלת עיון במסמכים ספציפיים ומתן תשובות לשאלון לצורך הוכחת אותן טענות לא יכולה להיענות.
תקנה 64 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 קובעת:
"אין להעלות בכתב תשובה נימוק תביעה חדש, ואין לכלול בו טענה שבעובדה שאינה מתיישבת עם טענותיו הקודמות של אותו בעל דין."
הטענה כי קיים קשר בין קופת חולים לנתבעת וכי פרטיו הושגו שלא כדין תוך הפרת סודיות הינה טענת תביעה חדשה ואינה באה להשיב לטענות הגנה שהועלו מצד הנתבעת. ספק רב בעיני אף, מה תועיל טענה זו להכרעה בתביעה הנוכחית אילו הועלתה בכתב התביעה. החשוב לעניין התביעה הוא האופן בו הוחתם התובע כנטען על ידו ולא כיצד הגיעו פרטיו לנתבעת. ייתכן כי במידה והמידע הגיע לידי הנתבע בצורה לא כשרה הדבר מבסס עילת תביעה אחרת של הפרת הזכות לפרטיות אך אינו תורם כהוא זה לבירור המחלוקות המתעוררות בתיק זה.
באשר לחובה המוגברת מצד מבטחת כלפי מבוטחה הדבר קבוע בהלכה הפסוקה והמושרשת (ראה: )ואין וחובה זו חלה בכל מקרה גם ללא צורך להידרש לטענות התובע באשר ליחסים בין הנתבעת לקופת החולים.
יחד עם זאת, באשר למסמכים שהתבקשו בסעיף 7, 8 ו- 9 לרישא לבקשה מדובר במסמכים רלוונטיים ואני נותן צו כמבוקש לגביהן לביצוע בתוך 30 יום מהיום.
באשר לבקשה להשיב לשאלון אני פוסל את השאלות מהנימוק שצוין לעיל בהיותן לא רלוונטית ומרחיבות את החזית שלא כדין.
מאחר וחלק הארי של בקשת התובע לא תקבלה אינני עושה צו להוצאות.
המזכירות תמציא העתק מהחלטה ו לבאי כח הצדדים.
ניתנה היום, י"ג אב תשע"ב, 01 אוגוסט 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
